Kræmmerhus hjerte

image_pdfimage_print

Hjertekræmmerhuset har rigtig mange muligheder. Når først hønsenettet er monteret på – kommer det sjove…

Der startes med at klippe to stykker hønsenet – der er 1-2 cm. større end hjertet. Hønsenettet sættes fast på hjertet ved at bukke det rundt om hjerterne. Der kan klippes af hønsenettet og sy det fast i siderne. Jeg trækker bare vindseltråd fra side til side, så siderne lukkes.

Herefter har du et “lukket hjerte”, som du nu kan begynde at fylde og dekorerer. Jeg starter med at lægge bark med videre indvendig hele vejen rundt. Her kan bruges rigtigt meget – det er kun fantasien der sætter grænser. Lige i øjeblikket bruger jeg meget bark, grene og mos – men jeg har også brugt tang, kogler, dekorative blade, mv.

Når siderne er fint dækket – lægger jeg et stykke fedtpapir i, og fylder dette med jord. Har du ikke fedtpapir – kan der sagtens bruges en lille affaldspose eller lignende.

Herefter plantes og fyldes ud med “årstidens pynt”. Jeg “går hjertet efter” – hvis der er store huller putter jeg lidt ind “udefra igennem hønsenettet” – men jeg synes ikke det behøver at være “for pænt” – det gør ikke noget det er pyntet lidt rustikt.

Jeg vælger planter der er nøjsomme – da det kan være begrænset, hvor meget jord der er plads til. Hjerteranke, perler på snor og forskellige sukkulenter er blandt mine favoritter.

Jeg bruger det både ude og inde. Sæt “dupper” på hvis du skal bruge det indenfor – så rusten ikke slår igennem. Udenfor lægger jeg nogle sten på foden, da den ellers vil vælte. Hvis den står i et bed, kan der også sættes en pløk omkring foden.

 

Indlæg oprettet 147

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen