Pyntning

 • “Kobber look”

  Vi elsker det rustne jern – men “kobber looket” et altså også lidt sejt. Det er meget nemt at forvandle “kedelige æg” mv. til smukke og dekorative udsmykninger, ved hjælp af helt almindelig farve købt i Panduro Hobby og Søstrene Grene.

   

  Der startes med at “grunde” det valgte materiale med kobberfarven. Man kan benytte en svamp, pensel eller lign. Ved æggene fandt vi ud af at det faktisk var nemmest at hav e handsker på og putte lidt farve heri – og så bare fordele farven. (Til et æg skal der ganske lidt til – “en dråbe” når man langt med). Hvis det er store ting – som krukker, fade mv. er det nemmest at bruge kobber på spray.

  Herefter vælges den “irgrønne” farve. Hvor meget der skal puttes på er smag og behag. Igen kan man vælge at bruge en pensel, svamp eller en finger (med handske på…) – alt efter hvilken effekt man ønsker.

  Til sidst fordeles lidt af den brune farve på. Man må prøve sig lidt frem – men det er nemt, da man altid kan putte mere af de andre farver på – hvis man f.eks. har puttet for meget brunt på – så kan man give lidt mere kobber og noget af den irgrønne.

   

   

  Continue reading →
 • Pyntning af liggende hjerte

  Det liggende hjerte er sødt på alle årstider. Her i sensommeren har jeg pyntet med solsikkehoveder, æbler, sukkulenter, sten, hekselyng mv. Senere – hen mod jul – vil jeg skifte pynten ud med pigeon æbler, kogler, husløg mv.

  Jeg starter med at trække noget vindseltråd i bunden – så den bliver lidt mere stabil. Derefter lægger jeg et stykke fedtpapir i – og så er det bare om at lægge diverse lækkerier i. Sluttelig trækker jeg tråd omkring på kryds og tværs for at holde lidt på det hele. Her har jeg brugt sølvtråd – kan godt lide det “fine sammen med det grove jern”. Nogle gange har jeg brugt vindseltråd – det er smag og behag 🙂

  Jeg drømmer om at få taget mig sammen til at lave et hjerte der kun er dækket af husløg – så det bare kan stå og se fedt ud hele året…. Det kommer senere.. 🙂

  Continue reading →
 • Kræmmerhus hjerte

  Hjertekræmmerhuset har rigtig mange muligheder. Når først hønsenettet er monteret på – kommer det sjove…

  Der startes med at klippe to stykker hønsenet – der er 1-2 cm. større end hjertet. Hønsenettet sættes fast på hjertet ved at bukke det rundt om hjerterne. Der kan klippes af hønsenettet og sy det fast i siderne. Jeg trækker bare vindseltråd fra side til side, så siderne lukkes.

  Herefter har du et “lukket hjerte”, som du nu kan begynde at fylde og dekorerer. Jeg starter med at lægge bark med videre indvendig hele vejen rundt. Her kan bruges rigtigt meget – det er kun fantasien der sætter grænser. Lige i øjeblikket bruger jeg meget bark, grene og mos – men jeg har også brugt tang, kogler, dekorative blade, mv.

  Når siderne er fint dækket – lægger jeg et stykke fedtpapir i, og fylder dette med jord. Har du ikke fedtpapir – kan der sagtens bruges en lille affaldspose eller lignende.

  Herefter plantes og fyldes ud med “årstidens pynt”. Jeg “går hjertet efter” – hvis der er store huller putter jeg lidt ind “udefra igennem hønsenettet” – men jeg synes ikke det behøver at være “for pænt” – det gør ikke noget det er pyntet lidt rustikt.

  Jeg vælger planter der er nøjsomme – da det kan være begrænset, hvor meget jord der er plads til. Hjerteranke, perler på snor og forskellige sukkulenter er blandt mine favoritter.

  Jeg bruger det både ude og inde. Sæt “dupper” på hvis du skal bruge det indenfor – så rusten ikke slår igennem. Udenfor lægger jeg nogle sten på foden, da den ellers vil vælte. Hvis den står i et bed, kan der også sættes en pløk omkring foden.

   

  Continue reading →
 • “Fyldte træer”

  Træerne til 80 kr. pr. stk. har mange anvendelsesmuligheder. Der kan bindes lækre lærkegrene på stænglerne – og hænge en prisme eller andet ned i midten. Der kan selvfølgelig også bindes gran, blød enebær eller lignende på – og måske et pigeonæble i midten. Jeg vil lægge nogle billeder op af dette – engang når vi kommer lidt tættere på jul.

  De stativer jeg har pyntet i dag – har jeg fyldt med naturens lækkerier. Jeg synes de er skønne – lækre på et fad med et par lys – og super flotte hvis der sættes to sammen i vindueskarmen.

  Det er ikke svært men “lidt pille arbejde” – nedenstående har jeg forsøgt at vise hvordan jeg arbejder med træerne:

  Ovenstående har jeg lavet det “som åbent fyld”. Jeg har også nogle gange valgt at fylde det helt – ved efterfølgende at lime små grene, kogler, mos mv. i hullerne i træet.
  Det er også smukt at trække bouillontråd rundt om – og hvis man er til lidt “bling bling” – spraye med en gang hårlak eller lim og drysse med lidt sølvglimmer. Mulighederne er utallige – lidt flere nedenfor.
  God arbejdslyst – husk det er ikke svært 🙂
  Alt efter fyld – holder træerne sig fint fra år til år. Jeg gemmer dem i en plasticpose.

  Continue reading →
 • Jernstativer beklædt med dekorativt bark

  Start med at gå en tur i skoven – og indsaml lidt forskellige bark stykker. Det kan være stykker, der ligger i skovbunden eller fra stormfældede træer.

  Jeg “laver en bund” i stativet af hø – men “gammelt mos”, tørt græs eller lignende kan sagtens bruges. Snør det på med vindseltråd.

  Derefter limes de forskellige barkstykker på med limpistol – bræk evt. lidt i det, hvis det er store stykker. Når stativet er pænt dækket, limer jeg forskelligt lav i hullerne, så hele stativet er pænt dækket. Til sidst limer jeg “lidt småtteri” i siderne – for at dække og gøre stativet pænt færdigt. (Her kan snildt bruges “affaldet” fra det man har brugt til selve træet, da det er meget små stykker der skal bruges – så kassere endelig ikke noget :)).

  Det tager lidt tid, men er hyggeligt arbejde, og sjovt at se hvor forskellige stativerne bliver – alt efter hvad det er for bark og lav der anvendes.

  Træerne og stjernerne jeg her har lavet er primært til jul – men de kan sagtens gemmes fra år til år. Jeg putter stativerne i en plasticpose – og “dusher” dem lidt med en vandsprøjte, når jeg tager dem frem igen.

  Gode i vindueskarmen til jul – med et par skønne lys sammen med 🙂

  Continue reading →
 • Male jernet

  Jeg har brugt denne “sommerdag” på at forsøge mig lidt ud i at male jernstativerne. Synes faktisk det ser meget godt ud – giver en hel anden stemning. Jeg forestiller mig, at rusten vil slå igennem hen ad vejen – men tænker egentligt at det bare vil gøre kongekronen endnu smukkere?

  Continue reading →
 • Pyntning
  Stativerne kan bruges på alle årstider.
  Stativerne til haven er smukke op til jul med gran, dekorative grene, mos, kogler, æbler mv. Mange af stativerne er også velegnet til at anbringe en lyskæde på.
  Til foråret kan de bruges sammen med de smukke løgblomster, igen mos, grene mv.
  Op til påske sødt med en lille rede, æg, grene, mos osv.
  Sommeren er de naturligvis smukke med slyng og klatreplanter. Smukke med blåregn, efeu, roser osv. Vi har set pavillionen med en smuk vin plantet, hvor de store klaser hang ned igennem taget – og en parasol, som var omkranset af blåregn, som hang dekorativt ned fra parasolens tag.
  Til efteråret kan pyntegræskar, havreneg, foderkugler – eller måske en sten med hul i pynte stativerne.
  Mange af stativerne egner sig også til bare “at stå rå”. Det giver noget spil i et bed, hvis der står et foderbræt, en sommerfugl eller et hjerte.
  Natur og jern klæder hinanden. Gå en tur i skoven og find nogle dekorative grene, mos osv. Vikl lidt omkring stativet – og du har et unikt stativ – som giver stemning i din have eller ved din indgang. Bliv inspireret af nogen af de pyntede stativer her på hjemmesiden.
                                  
     
          
  Continue reading →
 • Jern og pil

  Jern og pil klæder hinanden utroligt godt. Pilen giver jernet nye anvendelsesmuligheder – og pynter utroligt smukt i haven. Det er Nancy der har flettet det meste af det flet, der vises her på siden.

  Continue reading →

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen